
 

 

 

 

Notice of Addendum No. 1 
 

Dated: January 15, 2021 
 

 

Arlington Public Schools 

Procurement Office 

 

Request for Proposal 13FY21 
 

Request for Proposal Title: Construction Manager Advisory Services for 

Various Arlington Public Schools Construction 

Projects   

 
Request for Proposal Number: 13FY21 

 

Request for Proposal Issue Date: December 22, 2020        

 

Pre-Proposal Conference:   January 8, 2021 (Refer to Request Title Page 2) 

 

Proposal Due Date and Time:  January 22, 2021, No Later Than 11:59 P.M.  

 (EDT)   

 

Procurement Office  David Webb, C.P.M. 

Representative: Procurement Director/Agent  

Office: (703) 228-6127   

Cell: (703) 328-5591 

david.webb@apsva.us 
_________________________________________________________________________________  

  

Changes made to RFP 13FY21 are indicated in red. 

 

Q1. Page 9, Section II, Scope of Work, Paragraph 1.D, indicates, “The CMA shall be responsible for any other 

equipment or supplies required to execute the requirements of a Project contract, such as computers, printers, 

etc.”  Shall costs associated with cell phones, computers, mobile devices, printers/copiers, and office supplies be 

included in the Loaded Hourly Rates?    

A1. Yes. Section VI. Contract Terms and Conditions shall be updated as reflected below. 

 



8. Reimbursable Expenses 

Reimbursable expenses include expenses incurred by the CMA (including consultants) in performing a 

Project. A maximum of three percent (3%) markup may be applied to reimbursable expenses, except for 

expense of reproduction of drawings, specifications, and other documents, to which no markup may be 

applied.  

 

The following expenses incurred by the CMA, and its subcontractors and consultants, in performing its 

responsibilities under the Contract will be reimbursed: 

 

A. Reproduction, incurred by the CMA using the APS authorized reproduction service providers, of 

drawings, specifications, and other documents, as required for formal submission to APS or the 

Arlington County offices.  Reproduction services shall be authorized by APS prior to execution of 

this service. 

 

B. Models requested by APS. 

 

Costs associated with cell phones, computers, mobile devices, printers/copiers, and office supplies 

shall be included in the hourly rates. The cost of any required training materials shall be included in the 

hourly rates.  APS will not pay separately for training materials. 

 

If a CMA has expenses which they deem to be reimbursable in nature outside the items noted above, the 

CMA shall bring these items to the attention of the Project Officer prior to the final negotiation of the 

CMAs fees for a Project and also provide justification for consideration to the Project Officer for approval 

on such expenses.   

 

  

Issued By: 

David Webb, C.P.M.  

Procurement Director/Agent 

Office (703) 228-6127 

Cell: (703) 328-5591    

email: david.webb@apsva.us 
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